Schadevergoeding

Tot enkele jaren geleden werd er bij de beëindiging van een agentuurovereenkomst doorgaans zelden een andere schadevergoeding gevorderd dan een opzegvergoeding en een goodwillvergoeding of klantvergoeding. Inmiddels is op basis van verschillende uitspraken echter duidelijk dat het onder omstandigheden óók mogelijk is om aanvullende schadevergoeding te vorderen bij de beëindiging van een agentuurovereenkomst. 

Voorstelbaar is bijvoorbeeld dat een handelsagent aanzienlijke investeringen heeft verricht voor de beëindiging van de agentuurovereenkomst. Een andere mogelijkheid die wij zien is dat de reputatie van de handelsagent of principaal dermate schade heeft opgelopen dat een aanvullende schadevergoeding op zijn plaats is. Houdt daar dus rekening mee bij de beëindiging van een agentuurovereenkomst. Bij vragen op dit punt kunt u steeds contact opnemen met uw advocaten.

Kosteloos
wijzer worden?

Wij maken graag tijd voor u. Daarom bieden wij een vrijblijvend eerste gesprek aan, om kennis met u te maken en de inhoud van uw zaak te bespreken. Spreekt de voorgestelde aanpak u aan, dan maken wij graag nadere en duidelijke afspraken. 

Wilt u ook graag kosteloos wijzer worden?


Maak vrijblijvend een afspraak