Ontslag vanwege 2 jaar arbeidsongeschiktheid

Twee jaar ziek

Is uw werknemer reeds twee jaar arbeidsongeschikt? Dan geldt het opzegverbod tijdens ziekte niet meer en kunt u via het UWV Werkbedrijf ontslag voor deze werknemer aanvragen. Bij de aanvraag dient u hij aannemelijk te maken dat uw werknemer hoogstwaarschijnlijk niet binnen zesentwintig weken zal herstellen, en dat hij ook door middel van scholing of andere ondersteuning géén passende werkzaamheden binnen het bedrijf kan verrichten.

Het is van belang om te weten dat de u een transitievergoeding verschuldigd bent op het moment dat u overgaat tot ontslag. Dit is de reden dat veel werkgevers een dienstverband “slapend” houden. Een recente uitspraak van de Hoge Raad heeft echter bevestigd dat werknemers kunnen vorderen dat slapende dienstverbanden worden beëindigd. Wees daar dus op voorbereid. Heeft u advies nodig over het beëindigen van (slapende) dienstverbanden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: wij kunnen u van advies voorzien.

Kosteloos
wijzer worden?

Wij maken graag tijd voor u. Daarom bieden wij een vrijblijvend eerste gesprek aan, om kennis met u te maken en de inhoud van uw zaak te bespreken. Spreekt de voorgestelde aanpak u aan, dan maken wij graag nadere en duidelijke afspraken. 

Wilt u ook graag kosteloos wijzer worden?


Maak vrijblijvend een afspraak