Zonder (aantoonbare) toestemming verlof opnemen. Wat zegt de rechter?

15 juni 2021 | nieuws | door: Luc Delahaye

Deze week kwamen we een interessante arbeidsrechtelijke uitspraak tegen in het kader van verlofdagen opnemen: “Kun je als werkgever op staande voet ontslagen worden als je zonder (aantoonbare) toestemming verlof opneemt?” Dit is wat de rechter zegt…

De rechter heeft geoordeeld dat het gegeven ontslag ‘op staande voet’ rechtsgeldig is. De werknemer is zonder toestemming - althans, zonder aantoonbare toestemming - een week eerder op vakantie naar Turkije gegaan. In deze zaak zijn er onvoldoende bewijzen dat de werknemer op het laatste moment toch mondeling toestemming heeft gekregen. Hierdoor is de werknemer op staande voet ontslagen.

Het lijkt vanzelfsprekend, maar we worden nog geregeld bij dergelijke cases ingeschakeld. Zorg daarom dat je als werknemer altijd je verlofaanvragen én ook de toestemming schriftelijk laat vastleggen door je werkgever. Zo kun je ook volop genieten van de vakantie die je voor ogen hebt.

Hele uitspraak lezen? Klik dan hier.

Meer weten?

Op deze pagina leest u het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van één van onze specialisaties. Uiteraard is iedere casus uniek en geven algemene artikelen vaak geen specifiek antwoord op uw vraag. Wij begrijpen dat maar al te goed. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op en leg uw vraag aan ons voor. 

maak vrijblijvend een afspraak

Luc Delahaye
Advocaat

Leg uw vragen
vrijblijvend aan ons voor

Elke situatie is uniek, zeker nu in deze tijd. Daarom stellen wij u in de gelegenheid om uw prangende vragen rondom dit thema vrijblijvend aan ons voor te leggen. Indien dit nodig is maken we samen desgewenst verdere afspraken.


Neem vrijblijvend contact met ons op

Gerelateerde artikelen

05 april 2020 | nieuws

NOW: samengevat

Kort en bondig: de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud in kaart gebracht in een eenvoudig schema.

Lees meer
06 april 2021 | nieuws | door: 3

Het all-in loon: toegestaan?

Geregeld worden wij door ondernemers gevraagd om hen te adviseren over het hanteren van het all-in loon. In dit blog zal kort uiteengezet worden wat het all-in loon precies inhoudt en wat de voor- en nadelen van het hanteren van het all-in loon zijn.

Lees meer
Bekijk alle artikelen
Bel ons nu