De persoon achter de casus is even belangrijk als de zaak zelf

01 april 2020 | nieuws

Het team van uw advocaten is onlangs met de komst van Birgit Peters verder uitgebreid. Voor haar geldt dat de persoon achter de casus even belangrijk is als de zaak zelf. Wat een mooie match vormt met de belangrijkste waarden van ons kantoor. Birgit gaat voor ons aan de slag op het gebied van het arbeidsrecht en het algemene verbintenissen- en contractenrecht. In een kort interview stelt ze zich aan u voor.
 


Wat sprak jou vooral aan om bij uw advocaten aan de slag te gaan?

“uw advocaten is een vooruitstrevend advocatenkantoor zonder traditionele benadering van een zaak. De aanpak van Luc en Thomas sluit hiermee helemaal aan bij mijn eigen drijfveren: het belang van klanten voorop zetten en verder kijken dan de juridische kwestie zelf.”
 

Kun je dit eens verder uitleggen?

“Betrokkenheid is voor mij een belangrijke kernwaarde in het werk. In de advocatuur ben je vooral bezig met het oplossen van hoe een casus juridisch in elkaar steekt. Juridische kennis hebben is vanzelfsprekend in ons vak maar nog belangrijker is om dit goed over te brengen naar je cliënten op een voor hen begrijpelijke manier.

Daarnaast is het een gave om ook buiten de inhoud van de zaak betrokken te zijn bij je cliënten. Ik vind de persoon achter de casus even belangrijk als de zaak zelf. Op die manier geef je niet de indruk dat het uitsluitend draait om een “uurtje factuurtje” maar bouw je juist een stevige vertrouwensband op.”
 

Waar ligt jouw expertise precies?

Ik ben afgestudeerd met een Bachelor Nederlands recht en een Master met specialisatie Privaatrecht. Bij uw advocaten sta ik cliënten vooral bij met hun vraagstukken op het gebied van het arbeidsrecht en het algemene verbintenissen- en contractenrecht. Dit sluit heel goed aan op de expertises van Luc en Thomas.”
 

Hoe is de rolverdeling binnen uw advocaten?

“Waar Luc zich heeft gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht, houdt Thomas zich met name bezig met juridische vragen rondom het (internationaal) contractenrecht. Op dit moment werk ik nog veel in zaken van beiden maar uiteindelijk is het de bedoeling dat ik mijn eigen cliënten krijg.”
 

Wat zijn je ervaringen tot nu toe?

“Wat mij direct opviel is dat er geen traditionele rolverdeling bestaat tussen uw advocaten en onze cliënten. Er is sprake van een informele cultuur en dat stralen we ook uit naar buiten toe. Ik houd van duidelijke afspraken en een transparante werkwijze en zo werkt het hier op kantoor ook. Luc, Thomas of ik behandelen bijvoorbeeld alleen zaken waarvan we ook echt verstand hebben en die op een van onze expertisegebieden liggen.”
 

Transparant zijn, is een van jullie kernwaarden. Hoe uit zich dit voor cliënten?

Voordat we een zaak aannemen hebben we altijd een intakegesprek met onze cliënten Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Na afloop beoordelen we in welke mate een zaak succes van slagen heeft, de eventuele vervolgstappen en wat de te verwachte kosten zijn. Deze verwachtingen spreken we vooraf altijd duidelijk uit naar onze cliënten.”
 

Dus open en helder communiceren.

“Precies. Voor ons geldt dat we niet elke zaak kost wat kost willen aannemen. Betreft het een vraagstuk waar wij zelf niet de juiste kennis voor in huis hebben, kijken we in ons netwerk naar een kantoor dat deze zaak veel beter kan behandelen. Dit is een verschil met andere kantoren, waar juist vaak heel brede rechtsgebieden worden behandeld en waar de diepgaande expertise hierdoor ontbreekt.”
 

Maastricht of ook op jullie kantoor in Weert?

“Sinds 1 december heeft uw advocaten ook een satellietvestiging in Weert Vooralsnog is dit geen kantoor waar we dagelijks aanwezig zijn. Maar dat zou zo maar kunnen veranderen…. Op dit moment is het meer een extra service die wij aanbieden voor cliënten uit de regio Weert-Eindhoven die dan niet helemaal naar Maastricht hoeven af te reizen. “
 

Hoe kunnen mensen je bij uw advocaten bereiken?

“Telefonisch werkt altijd het snelste maar dit kan ook door het sturen van een e-mail of onze chat op de website te gebruiken.“

Juridisch advies nodig?

Maak dan vrijblijvend een afspraak. Onze advocaten staan jou graag te woord.

Afspraak maken

Leg jouw vragen
vrijblijvend aan ons voor

Elke situatie is uniek, zeker nu in deze tijd. Daarom stellen wij jou in de gelegenheid om je prangende vragen rondom dit thema vrijblijvend aan ons voor te leggen. Indien dit nodig is maken we samen desgewenst verdere afspraken.


Neem vrijblijvend contact met ons op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Bel ons nu